< Blog

Prvi utisci o DooGee DG280 pametnom telefonu

U današnjem blogu ćemo pisati o pametnom telefonu iz Kine, koji za svoju cenu nudi dosta mogućnosti. U pitanju je DooGee DG 280, Kineskog proizvođača KVD.

Uz telefon, u pakovanju dobijate i slušalice, punjač, kratko uputstvo kao i zanimljive dodatke u vidu zaštite za ekran i krpice za brisanje.


Telefon ima ekran veličine 4,5". Na dnu prednje strane se nalaze standardna dugmad menu, home i return. Sa leve strane je dugme za uključivanje/gašenje, dok se sa desne strane nalaze dugmad za pojačavanje/utišavanje. Iznad ekrana se nalazi senzor za pokret, zvučnici za uho kao i prednja kamera. Ovde se može staviti mala zamerka na to što donja dugmad menu, home i return ne svetle.


Ono što je svakako interesantno jeste zadnji poklopac. Zadnji poklopac možete izabrati u jednoj od 5 boja. Poklopac je uglavnom izrađen od gume, ali ivice su ujedno i zaštita za sam uređaj, jer su tvrđe od ostatka poklopca i štite ivice telefona od udaraca. Dakle, za ovaj telefon nije potrebno uzimati dodatnu zaštitu. Sa zadnje strane se nalaze kamera, fleš kao i zvučnik koji je solidnog kvaliteta. Na gornjoj ivici telefona se nalazi priključak za slušalice, dok je sa donje strane mikrofon i priključak za punjenje.


Kada uklonite zadnji poklopac, pristupate mestima za postavljanje SIM kartica, Micro SD kartice kao i bateriji.


Ekran je rezolucije 854x320p, veličine 4,5", što je u skladu sa cenovnim rangom ovog uređaja.

Telefon dolazi sa instaliranim Android Kitkat 4.4.2 operativnim sistemom. Dobra vest je da je za ovaj telefon dostupan i Android L, koji zajedno sa uputstvom za instalaciju možete preuzeti ovde. Skrolovanje kroz menije i otvaranje aplikacija ide veoma glatko, što je bilo i za očekivati, s obzirom na procesor sa 4 jezgra. Telefon poseduje 512 MB radne memorije, kao i 4GB smeštajnog prostora koji se može proširiti do 32 GB Micro SD karticom.

Zadnja kamera je rezolucije 5 Mpix, dok je prednja kamera rezolucije 1,4 Mpix. Obe kamere su u skladu sa cenovni rangom uređaja.

Od zanimljiv stvari vredi pomenuti da telefon poseduje mogućnost reagovanja na dodir ekrana kada je zaključan na različite načine. Tako da ako želite, možete podesiti da probudite telefon tako što dva puta dodirnete ekran, ili aktivirate kameru tako što opišete latinično slovo C na ekranu. Ova opcija se zove "smart gesture" i možete je korisititi da aktivirate veliki broj aplikacija dok je telefon zaključan, određenim pokretom po ekranu.

Priključak za punjenje je takođe i OTG priključak, tako da ukoliko želite, na telefon možete priključiti tastaturu ili nešto slično. Naravno, potrebno je da imate OTG kabl.

Veličina uređaja, te plastični zadnji poklopac omogućavaju da se telefon može stabilno držati u ruci. Možemo reći, na osnovu prvih utisaka, da je nabavka ovog telefona dobra kupovina.

Pitanje za vas: Da li biste kupili ovaj telefon? Komentare možete ostaviti na našoj Facebook stranici facebook.com/itpodrska.


Prijavite se kako bi dobijali naš blog elektronskom poštom.

Saznajte više >>>

Besplatan projekat izvedenog stanja

2BI inženjeri će uraditi besplatan projekat izvedenog stanja za zainteresovane kompanije.