Pametna enegrija

"2BI" pruža svojim klijentima profesionalnu podršku u oblasti termotehnike na području Crne Gore. Nudimo usluge projektovanja, ugradnje, održavanja i servisiranja sistema grijanja, klimatizacije i ventilacije. Naš cilj je da klijentima ponudimo kvalitetna rješenja za različite vrste objekata: stan, kuća, poslovni prostor, zgrada ili fabrička hala. Spremni smo da sa klijentom razgovaramo o njegovim potrebama, utvrdimo odgovarajuće rješenje i pristupimo projektovanju i ugradnji odabranog sistema za grijanje, klimatizaciju, ventilaciju ili proizvodnju električne energije.


Centralno i podno grijanje

Toplota se pomoću cijevovoda transportuje do grejnih tijela: radijatora, fan coil uređaja, podnog grijanja i sušača peškira. Izvor energije ovakvog sistema mogu biti kotlovi (na struju, čvrsto gorivo, tečno gorivo, gas ili pelet), toplotne pumpe i solarni paneli. Kombinacija ovih rješenja omogućava i grijanje sanitarne vode.

Sistem klimatizacije i ventilacije

Grijanje i hlađenje prostora može se ostvariti pored primjene klasičnih klima uređaja odnosno freonskih sistema (mono i multi-split sistemi, VRF sistemi) i pomoću toplotnih pumpi i čilera čije su krajnje unutrašnje jedinice fan coil uređaji (vodeni sistemi). Ventilacija prirodnim ili mehaničkim putem objezbeđuje bolji kvalitet vazduha u objektu.

Toplotna pumpa kao izvor energije

Toplotna pumpa toplotnu energiju iz spoljašnjeg izvora energije (vazduh, podzemne vode ili zemlja), premešta u objekat koji se grije ili hladi. Toplotne pumpe koriste čak 3/4 potrebne energije besplatno iz okoline u kojoj živimo. Tako se za utrošeni 1 kWh električne energije na izlazu dobija ukupna toplotna energija od 3-4 kWh.

Sunce kao izvor energije (Solarni kolektori i solarni paneli)

Solarni kolektori proizvode toplotu za centralno grijanje ili grijanje sanitarne vode, dok se fotonaponski solarni paneli koriste za proizvodnju električne energije za potrebe objekta ili za prodaju elektro distribuciji.

Voda kao izvor energije (Hidrogeneratori)

Male hidroelektrane su postrojenja u kojima se potencijalna energija vode pretvara u električnu. Za razliku od velikih, male hidroelektrane nemaju štetan uticaj na životnu sredinu.

Vjetar kao izvor energije (Vjetrogeneratori)

Vjetrogeneratori energiju vjetra pretvaraju u električnu energiju koja se može koristiti za potrebe objekta ili za prodaju elektrodistributivnoj mreži.


Prijavite se kako bi dobijali naš blog elektronskom poštom.

Saznajte više >>>

Besplatan projekat izvedenog stanja

2BI inŽenjeri će uraditi besplatan projekat izvedenog stanja za zainteresovane kompanije.