< Blog

< #81-#90

#82: Kako čestitati Novu Godinu elektronskom poštom

Gledajući sa poslovne strane, ovo je period kad vam se pruža sjajna prilika da uradite nešto što nema direktne veze sa poslom. Čestitanje Nove Godine, na duge staze može predstavljati moćan alat za ojačavanje postojećih veza, uspostavljanje novih ili ponovno uspostavljanje starih.

Najbolji način da ojačate vezu sa nekim jeste da ga kontaktirate kada vam ništa nije potrebno od njega. Nova Godina je jedna od prilika za tako nešto. U nastavku vam predlažemo korake koje je potrebno preuzeti, da bi slanje čestitki realizovali na najbolji način:


1) Počnite na vreme

Ukoliko ćete ozbiljno da se bavite slanjem čestitki, trebaće vam najmanje dva dana da sve završite. Sa druge strane, ukoliko želite da se poveća verovatnoća da će vaša čestitka biti i pročitana, pošaljite je pre ostalih. Predlažemo da najkasnije završite 20. decembra.

2) Napravite spisak ljudi

Ovo je najvažniji deo posla. Razmislite o svim ljudima za koje bi bilo važno da dobiju vašu čestitku. Naši predlozi bi bili sledeći:

  • Kolege sa kojima radite
  • Klijenti
  • Dobavljači
  • Potencijalni klijenti
  • Bivši klijenti sa kojima možda želite da obnovite saradnju
  • Spoljašnji saradnici
  • Ljudi koji su u nekom kontaktu sa vašom firmom (Da li bi vaš poštar, ili osoba koja vam čisti kancelarije volela da dobije čestitku od vas?)

3) Pronadjite sve adrese elektronske pošte

Kada napravite spisak ljudi, dopunite ga adresama elektronske pošte. Predlažemo da ovo napravite u Excel-u, jer je najlakše za upravljanje kasnije tokom slanja. Naravno, i parče papira će završiti posao.

4) Smislite tekst

Nemojte napisati isto što i drugi pišu. Pošaljite poruku koja će da kaže kako oni koji prime čestitku mogu računati na vas u Novoj Godini. Na primer: "Hvala vam što ste sarađivali sa nama prošle godine. Pripremamo mnogo novih stvari za vas u 2015. Sve najbolje!"

5) Pronadjite prigodnu sliku

Uložite određeno vreme i pronađite sliku koja će biti neobična, optimistična i koja će služiti kao vizuelna potpira vašoj poruci. Važan savet, nikada nemojte sliku slati uprilogu poruke, uvek u telu poruke.

6) Izaberite pravi alat

Najbolje je da koristite MailChimp, ali i neki od uobičajenih e-mail klijenata elektronske pošte je u redu.

7) Budite istrajni

Kada započnete sa slanjem, videćete da neke adrese nisu ispravne. Morate uvesti proceduru proveravanja ispravnosti adresa i korigovanja u slučaju potrebe.

Pitanje za vas: Na koji način šaljete čestitke za novu godinu elektronskom poštom? Komentare možete ostaviti na našoj Facebook stranici facebook.com/itpodrska.


Prijavite se kako bi dobijali naš blog elektronskom poštom.

Saznajte više >>>

Besplatan projekat izvedenog stanja

2BI inženjeri će uraditi besplatan projekat izvedenog stanja za zainteresovane kompanije.