< Blog

< #91-#100

#91: Šta je to Evernote pametna beležnica i kako se koristi

Besplatnu aplikaciju Evernote smo smestili na prvo mestu u okviru naše liste 11 najboljih besplatnih alata za vaš PC. Od skoro, u Crnoj Gori može da se kupi beležnica namenjena ovoj aplikaciji, koju je napravio jedan od najpoznatijih proizvođača beležnica na svetu, Italijanski Moleskine u saradnji sa Evernote-om.
Ova beležnica vam omogućava da na jednostavan način napravite digitalnu verziju svojih ručno pisanih beležaka. Zbog čega bi ovo želeli da radite? Kada napravite digitalnu verziju svojih beležaka, mnogo ih je lakše kasnije pronaći kada vam zatrebaju ili ih podeliti sa drugima. Listovi u beležnici su napravljeni tako da su optimizovani za Evernote kameru vašeg pametnog telefona. Tako da kada slikate stranicu, vaš pametni telefon se ponaša kao skener i automatski je optimizuje, seče i pravi dokument koji se smešta u Evernote.

Uz beležnicu dobijate i komplet tzv "pametnih nalepnica". Svakoj od ovih nalepnica možete dodeliti određeno značenje u Evernote-u. Kada pretvarate vašu belešku u digitalnu formu, program će prepoznati nalepnicu i beleški dodeliti značenje koje ste prethodno odredili. Ovo će vam olakšati pretragu beležaka kasnije.

Da biste uspešno koristili ovakvu beležnicu, treba da uradite sledeće:

1. Koristite što tamniju olovku za pisanje kako bi se lakše prepoznao vaš rukopis

2. Smestite beležnicu na tamnu pozadinu. Ovo će olakšati prepoznavanje ivica vaše beležnice jer će postojati kontrast između pozadine i listova

3. Postavite zelenu traku koja stiže uz beležnicu između dve stranice koje su otvorene

4. Uključite fleš na vašem pametnom telefonu

5. Podesite kameru u okviru Evernote aplikacije na opciju Document camera

6. Postavite vaš pametni telefon tako da se vidi čitava stranica koju želite da prebacite u digitalnu formu uključujući i ivice. Pokušajte da telefon postavite paralelno u odnosu na beležnicu

7. Fokusirajte stranicu tako što kliknete na ekran telefona na mestu gde postoji nešto zapisano

8. Slikajte


Pitanje za vas: Da li mislite da vam ovakva beležnica može biti korisna? Komentare možete ostaviti na našoj Facebook stranici facebook.com/itpodrska.


Prijavite se kako bi dobijali naš blog elektronskom poštom.

Saznajte više >>>

Besplatan projekat izvedenog stanja

2BI inženjeri će uraditi besplatan projekat izvedenog stanja za zainteresovane kompanije.