#97: Kako smo ipak uspeli da pošaljemo čestitke za 8. mart

U godišnjem planu aktivnosti svaki put obavezno planiramo slanje čestitki za 8.mart. I znate šta se desi svaki put? Ne pošaljemo ih, jer se uvek nešto dešava što je važnije od toga. Stvari koje su bitno, ali nisu hitne često ne radimo. Odlažemo da pozovemo klijenta na kafu, ili da napišemo pismo zahvalnosti zato što je neko nešto kupio od nas. Međutim, ovakve stvari su dugovoročno mnogo važnije od hitnih stvari koje zaokupljaju našu pažnju trenutno.Ove godine smo odlučili da pošaljemo čestitke za 8.mart bez obzira na sve. I uspeli smo! U nastavku vam predlažemo na koji način ovo možete da uradite efikasno u samo jednom danu:

1. Odredite tim koji će realizovati ovaj mini projekat

Mi smo odredili tim od četvoro kolega koji su sve završili sve za nekoliko sati. Pripremili su i poslali preko 100 čestitki. Ovo vam navodimo kao primer da bi mogli lakše da odredite vama potreban broj ljudi.

2. Napravite spisak svih saradnica kojima želite da pošaljete čestitku

Uzmite spisak klijenata i pored imena svakog klijenta zapišite ime i prezime ženske osobe sa kojom komunicirate. Ovo isto uradite i sa vašim dobavljačima ali i svima ostalima sa kojima komunicirate periodično ili stalno. Setite se osobe koja vam čisti kancelariju, ili radnice na šalteru banke gde imate račun...

3. Osmislite teks čestitke i napišite ga rukom

Pisanje čestitki rukom je ključna stvar. Kada ste poslednji put u poslovnoj komunikaciji dobili pismo ili čestitku koju je neko napisao rukom? Druga važna stvar je da se obratite imenom osobi kojoj pišete. Ovo su detalji koji prave razliku... Npr: "Draga Ivana, Srećan 8.mart! Vaš 2BI tim"

4. Pripremite iznenađenje

Ovo može biti bilo kakva sitnica koja se možda ne očekuje u ovakvoj komunikaciji. Možda kockica čokolade. Ovakve kockice možete kupiti u bilo kojoj prodavnici gde za 2-3 evra dobijete 30-ak čokoladica.

5. Adresirajte i pošaljite koverte

Najbrže ćete ovo uraditi tako što ćete prethodno sve pripremiti u Word-u i samo odštampati koverte na štampaču. Drugi način je naravno rukom.

Ljubice, Branka, Aleksandra, Tina srećan vam 8.mart!Pitanje za vas: Da li šaljete čestitke za 8.mart? Komentare možete ostaviti na našoj Facebook stranici facebook.com/itpodrska.


Prijavite se kako bi dobijali naš blog elektronskom poštom.

Saznajte više >>>

Besplatan projekat izvedenog stanja

2BI inženjeri će uraditi besplatan projekat izvedenog stanja za zainteresovane kompanije.