< Blog

< #91-#100

#98: Prvi utisci o novim wireless slušalicama Beats By Dr.Dre

U današnjem blogu ćemo izneti prve utiske o novoj verziji sportskih slušalica jednog od najpoznatijih proizvođača ove vrste opreme na svetu, Beats By Dr. Dre. Slušalice se zovu powerbeats2 i zbog toga što koriste bluetooth tehnologiju za povezivanje imaju dodatnu oznaku wireless.


U lepo dizajniranom pakovanju dobijamo slušalice sa jednim kompletom čepova za uši, mikro USB kabl, kutijicu za nošenje, 3 dodatna kompleta čepova za uši koji se razlikuju po veličini, uputstvo za korišćenje i informacije o garanciji:


Ono što razlikuje sportske slušalice od ostalih jeste to što imaju određene dodatke koji omogućavaju da slušalica ne spadne tokom fizičke aktivnosti. Kod powerbits2 slušalica ovo je postignuto kukama koje naležu na uho kada se deo sa čepovima postavi u ušnu duplju. Slušalice su napravljene od kvalitetne gume i jednostavnije izgledaju od prethodne verzije. Na kablu koji povezuje slušalice postoji deo gde su smešteni dugmići za pojačavanje i utišavanje, kao i dugme za puštanje/zaustavljanje (play/stop) i daljinski mikrofon. Veličina kabla može da se prilagođava prstenom koji se nalazi pri dnu.


Na levoj slušalici sa gornje strane se nalazi dugme za startovanje slušalica kao i indikator koji svetli belom bojom dok se slušalice pune i dok rade. Kada indikator zasvetli crveno to znači da ćete u narednih 15-ak minuta morati da dopunite slušalice. Sa donje strane leve slušalice se nalazi priključak za mikro USB kabl.


Kada se napune potpuno, slušalice mogu da rade do 6 sati. Ako ste se kasno setili pre vežbanja da ih niste napunili, poseduju opciju brzog punjena gde za 15 minuta dobijate 1 sat rada. Otporne su na znoj i na vodu, što je na neki način i logično, s obzirom da su u pitanju sportske slušalice. Kutijica za nošenje je od kvalitetnog materijala, a zamerka je jedino što nema nikakve pregrade.

Kvalitet zvuka je veoma dobar. Treba obratiti pažnju da ovo nisu slušalice koje mogu potpuno ukloniti spoljašnji zvuk, što ima smisla, posebno ako se bavite nekim sportom na otvorenom kao što je trčanje ili vožnja bicikla. Bluetooth povezivanje dodatno doprinosi ugodnijem vežbanju jer ne postoji kabl koji povezuje slušalice i uređaj za reprodukciju koji često može biti smetnja u ovakvim slučajevima. Ukoliko želite da slušalice povežete sa vašim telefonom, potrebno je da uključite bluetooth opciju na vašem telefonu i izaberete Powerbeats wireless kada se pojave u spisku uređaja sa kojim je moguće povezivanje.

Prvi utisak nakon nekoliko dana nošenja je veoma pozitivan. Nisu ispadale tokom vežbanja i predstavljale su pravo olakšanje u odnosu na standardnu varijantu sa kablom. Domet koji imaju slušalice je zaista veliki i iznosi skoro 10 metara. Ovo znači da možete ostaviti telefon da se puni a da se slobodno šetate kroz stan završavajući poslove dok recimo slušate neku muziku.


Pitanje za vas: Da li vi možete da nam preporučite neku vrstu sportskih slušalica za koje smatrate da su dobre? Komentare možete ostaviti na našoj Facebook stranici facebook.com/itpodrska.


Prijavite se kako bi dobijali naš blog elektronskom poštom.

Saznajte više >>>

Besplatan projekat izvedenog stanja

2BI inženjeri će uraditi besplatan projekat izvedenog stanja za zainteresovane kompanije.