2BI Usluge i proizvodi


Izdvojili smo – pregled 2BI proizvoda

Održavanje IT infrastrukture

Zaštita od virusa

Osiguravamo stručnu i kvalitetnu antivirusnu zaštitu kao i efikasno otklanjanje virusa sa već zaraženih računara. Antivirus programi zahtijevaju mnoga podešavanja nakon instalacije koja omogućavaju normalan rad korisnika i korisničkih aplikacija uz maksimalnu zaštitu. Ne mogu se svi virusi ukloniti antivirusnim programima. Naša usluga obuhvata odabir najefikasnije zaštite za Vaš računar, instalaciju, podešavanje i konfigurisanje različitih parametara i nivoa zaštite.

Bezbjednost informacionog sistema i zaštita  podataka

U današnjem "umreženom" svijetu, pitanje sigurnosti je ključno, naročito kada se u obzir uzme da svaka organizacija u svakom trenutku može biti potencijalna žrtva propusta ili meta napada. Ranjivost sistema može prouzrokovati finansijske gubitke, naškoditi reputaciji firme, umanjiti produktivnost i prihode, a sanacija je često vrlo skupa i dugotrajna.

Upravo iz tih razloga, 2BI pruža uslugu vezanu za sigurnost sistema i zaštitu podataka, od procjene trenutnog stanja, testiranja ranjivosti sistema, izrade rješenja za sanaciju sigurnosnih propusta do integracije bezbjedonosnih rješenja u postojeće IT okruženje.

Neželjeni upadi u Vaš sistem mogu dovesti do krađe ili nestanka podataka, te na taj način ugroziti Vašu poziciju na tržištu. 2BI tim omogućava unapređenje bezbjednosti Vašeg informacionog sistema kroz implementaciju backup rješenja koja će obezbijediti Vaše podatke.

 Održavanje softvera i hardvera računara i servera

Osnovni zadatak 2BI tehničke podrške je pružanje profesionalne pomoći korisnicima koja se odnosi na instaliranje opreme, servis, opravku i održavanje. Naši inženjeri će Vam pomoći da na pravi način izaberete, instalirate i koristite programe različite namjene. Takođe, obezbijedićemo neprestano funkcionisanje Vaše IT infrastrukture.

Administriranje mrežne (komunikacione) infrastrukture

Da bi Vaša mrežna infrastruktura funkcionisala besprekorno u svim uslovima eksploatacije, nužno je imati adekvatnu tehničku podršku profesionalnog tima. Često je teško uočiti uska grla, koja usporavaju mrežu, a samim tim i posao. Korišćenje mrežnih resursa kao što su štampači ili serveri može ključno uticati na svakodnevnu efikasnost zaposlenih.

Zaposleni u 2BI će za Vas:  projektovati mrežu, nabaviti ponude za mrežnu opremu, montirati i pustiti u rad opremu; konfigurisati mrežnu opremu; izmijeniti i dopuniti mrežu na osnovu Vaših potreba.

Zamjenski računar

U slučaju većeg kvara koji se ne može otkloniti u toku jednog dana, besplatno ćemo Vam dostaviti zamjenski računar koji ćete koristiti tokom servisiranje Vašeg računara. Na taj način nastavljate nesmetano da obavljate posao.

Iznajmljivanje računara i opreme

2BI iznajmljuje računare za potrebe održavanja konferencija, sajmova, izložbi, prezentacija, putovanja, seminara, treninga, korišćenja od strane privremeno zaposlenih, specijalne projekte i sl.

Na ovaj način obezbjeđujete da u veoma kratkom roku na raspolaganju imate vrhunske računare i prateću opremu. Na ovim računarima instaliraćemo programe prema Vašoj potrebi, obezbijediti korišćenje elektronske pošte sa Vašim nalogom, prebaciti sva dokumenta koja su Vam neophodna tokom korišćenja. U tom slučaju, nećete morati da pravite skupe investicije u opremu, već ćete na jednostavan i brz način obaviti sve zadatke koji su važni za Vas.

Konsultacije i tehnička podrška

Prilikom nabavke opreme

Često preduzeća kupuju opremu koja nije optimalna za njihove potrebe, što dovodi do neefikasne potrošnje sredstava kompanije. 2BI će, po potrebi i na zahtjev klijenta, nabaviti minimum 3 ponude od različitih proizvođača hardvera ili softvera, analiziraće ih i dati komentare na ponude. Kupovinom opreme na ovaj način često ćete dobiti i dodatne popuste koje 2BI preduzeće može da obezbijedi za Vas.

Licenciranje softvera

2BI Vam omogućava da obezbjedite stabilnu osnovu za rad uz pomoć legalnih softverskih rješenja i naših IT stručnjaka. Posvetićemo se Vašem načinu poslovanja i na osnovu Vaših potreba, pomoći ćemo Vam da pravilno odlučite kako treba da izgleda softversko okruženje u Vašoj kompaniji.

2BI je kao Microsoft-ov partner spreman da svaki vid licenciranja prilagodi objektivnim potrebama korisnika kako bi implementirani program licenciranja iskazao punu snagu i upotrebljivost.

Edukacija zaposlenih

Konkurentna prednost savremene organizacije ogleda se u njenoj sposobnosti da inovira, kombinujući poznavanje tržišta i tehnologije, sa kreativnim talentima i kvalitetom stečenih znanja njenih radnika.

2BI obučava Vas i Vaše zaposlene za osnovni rad na računaru, kao i za korišćenje određenih programskih paketa.